Новий ресторан в домі з 200-літньою історією: на Подолі відкрився DOM №10
empty:general/phones_bottom
Новий ресторан в домі з 200-літньою історією: на Подолі відкрився DOM №10

18 грудня ми відкрили двері гостям нового ресторану DOM №10 на Спаській, 10. Центром його ідеї стала сама будівля XIX століття та історія родини скульптора, що жив у ньому. Меню в концепції comfort food розробив шеф Георгій Шаруєв.

Нам пощастило відкрити ресторан в домі з багатою історією. Ми дбайливо відновили його й при цьому постаралися залишити якнайбільше оригінальних деталей. Під дахом дому збереглися двохсотрічні дерев'яні балки. Нам вдалося реставрувати їх, укріпити й при цьому зберегти сліди різних епох. Так, на нижній поверхні залишились відбитки перекриття, що колись підтримували балки.

В інтер'єрі помітно виділяється підлога, що виготовлена за рідкісною технологією. Майстри зібрали її з дубових зрізів і додали трохи історії. Підлога вкрита легкими тріщинами, а білясте покриття виглядає так, ніби він увібрав у себе матеріали створених у цьому домі скульптур.

Концепція DOM №10 розкриває історію будинку в той період, коли в ньому жив скульптор зі своєю родиною. Це були інтелігентні та гостинні люди. Вони подорожували Європою та колекціонували рецепти з різних країн, а після повернення додому запрошували гостей, пригощали їх новими стравами й добрим вином.

Саме в той час в домі облаштували майстерні, у яких працював скульптор, оранжерею, де любила дбати про квіти його дружина, бібліотеку та простору вітальню. Це зонування ми зберегли й в ресторані.

У меню DOM №10 ми зібрали страви кількох країн світу в авторському виконанні шефа. Георгій Шаруєв об'єднав їх визначенням comfort food – меню для емоціонального комфорту.

Наша особлива гордість – енотека з більш ніж 400 найменувань. Ми збирали колекцію з різних країн світу так, щоб до кожної страви нашого меню та для будь-якого настрою гості могли обрати гідне вино.


Спаська, 10,
Бронювання 0 67 502 03 54

 

 

Розповісти друзям: